Norsk Pinscherklubbs forum
Vil du reagere på denne meldingen? Registrer deg på forumet med noen få klikk eller logg inn for å fortsette. 
IndeksIndeks  Norsk PinscherklubbNorsk Pinscherklubb  SøkSøk  Bli MedlemBli Medlem  Logg Inn  

 

 Morris, pinscher på 4 år, søker nytt hjem

Go down 
AvInnlegg
IreneAntall Innlegg : 990
Join date : 14.06.2009
Bosted : Kløfta

Morris, pinscher på 4 år, søker nytt hjem Empty
PosteTema: Morris, pinscher på 4 år, søker nytt hjem   Morris, pinscher på 4 år, søker nytt hjem EmptyFre Jul 05 2013, 20:46

Legger denne med tillatelse fra eieren til Morris (Rattenjäger Piglet) hit da Morris søker et nytt hjem. Ingen utstillingshund pga. ståører, men en grei familiehund.

Hei Irene

Hyggelig å snakke med deg igjen.

Det er med tungt hjerte vi må ta kontakt med deg vedrørende å omplassere vår hund, Morris. Som du vet har Morris bitt vår 12 år gammel sønn, og nå har det skjedd igjen. Under gir jeg deg en oppsummering over hva om har skjedd, og en beskrivelse av Morris slik vi kjenner han.

Første gang han bet hadde Morris et åpent sår i den ene potene. Vår sønn kom til å sette seg på poten og Morris svarte med å bite han. Den gangen, som nå, vurderte vi å omplassere han da vi var redd for at det skulle skje igjen. Siden vi aldri hadde opplevd noen andre hendelser med han, lot vi tvilen tale til hans fordel. Nå, ett år senere skjedde det dessverre igjen. Denne gangen hadde Morris akkurat våknet (lå oppe i Heidi og min seng) da vår sønn hoppet oppe i sengen for å gi Morris en klem. Han knurret og bet han.


Som sagt har vi aldri hatt noen andre hendelser med han ovenfor andre, og synes selvfølgelig dette er både trist og urettferdig å måtte gå til det skritt å gi han i fra oss. Men vi tør ikke med barn i huset å ta flere sjanser. Her er noen ord om Morris;


Lynne/personlighet;
En meget glad og leken hund, med en litt valpete oppførsel. Hopper og spretter da han er på tur og liker å snuse.  Bjeffer aldri til noen (hunder eller mennesker) og er søkende, men reservert mot noen type hunder. Ønsker mest å leke og er meget ivrig sammen med andre huder (og mennesker) helt til han møter sin overmann. Da gir han seg og trekker seg unna. Eneste gangene han bjeffer er da noen ringer på dørklokken. Har lest at det er litt typisk for hunderasen. Ønsker med stor iver alle som kommer, og får ikke hilst de som kommer godt nok. Virker aldri truende, men "litt" voldsom ivrig de første minuttene. De som kjenner han vet at han roer seg etter 5-6 minutter. Meget stor tillit til alle fremmende han møter, men vi har lært han at vi ikke skal hilse på alle vi møter. Litt rastløs hvis han ikke får nok aktivitet og stimulansen.

= Meget tillitsfull, leken med godt lynne


Dressur/Oppdragelse;
Da undertegnede er den som har tatt tak i opplæringen, er det meg han hører mest på. Jeg lufter han nesten aldri i bånd da han kommer til meg når jeg roper på han. Selv om vi møter en hund kommer han på kommando. Ikke veldig glad i å kjøre bil, så han går gjerne en runde rundt bilen før han kommer. Men ellers kommer han med en gang. Vi har aldri vært opptatt av at han sover i bur. Så han finner den plassen han ønsker. Ofte i vår sønns seng med pledd under og over seg. Liker ikke å ligge i bur, men dette er en vanesak. Piper når han vil ut eller ønsker oppmerksomhet. Prøver gjerne å åpne dører (og lykkes ofte) hvis han vil ut eller har lyst på selskap. Tigger ikke ved bordet da vi aldri har gitt han noe menneskemat. Hender han står under bordet i det håpet at noe skal faller ned. Prøver seg også på kjøkkenet når vi er der. Setter seg mens vi plukker opp etter han. Morris elsker å være ute (med mindre det regner), og kan gå/løpe/dra ski lange strekninger. Flott å gå tur med.

= Lett å kommandere med tanke på at vi ikke har drevet systematisk opplæring eller gått på noen form for dressurkurs.


Helse/Matvaner;
Morris brakk høyre bakben som valp, men kom seg fint etter operasjonen. Det hender han blir litt stiv i benet på lengre turer eller når det er kaldt ute, men han stopper ikke opp. Han har også hatt litt plager med allergisk reaksjon i form av sår mellom potene, men har fått medisin, og i skrivende stund har han ikke problemer med dette. Han har hatt midd i øret én gang, men ble kurert med medisin, og har nylig hatt en liten soppinfeksjon i høyre øre men mottar kur for dette nå. Ellers har han ikke hatt noen problemer.

Matvanene til Morris er enkle; han får én porsjon tørrfor (Eukanuba), som han har spist siden han var valp. Maten ligger i skålen utover dagen, og begynner ofte å spise når vi spiser middag. Som snacks får han diverse tyggebein, dentalsticks og et grisøre av og til. En sjelden gang får han litt leverpostei, laks eller kokt ris i matskålen (i små doser!) Vann drikker han også utover dagen og kvelden.

= I god form generelt, og med ukompliserte matvaner. Sprek og energisk.

Vi søker noen som kan ta godt vare på vår beste venn. Håper du finner noen du mener er egnet til det.

Eieren kan treffes via e-post <arne.holthe@vikenfiber.no> eller <arneho@moss.kvik.no>


Morris, pinscher på 4 år, søker nytt hjem IMG_4622
Til Toppen Go down
http://www.rattenjager.com
Fanny

Fanny

Antall Innlegg : 2788
Join date : 01.08.2010
Bosted : Akershus

Morris, pinscher på 4 år, søker nytt hjem Empty
PosteTema: Re: Morris, pinscher på 4 år, søker nytt hjem   Morris, pinscher på 4 år, søker nytt hjem EmptyLør Jul 06 2013, 10:34

Du gode all verden, for en nydelig gutt wub4 
Håper det dukker opp et godt hjem til ham happy3 
Han høres herlig ut wub3 
Til Toppen Go down
http://www.kizzkizz.net
 
Morris, pinscher på 4 år, søker nytt hjem
Til Toppen 
Side 1 av 1
 Similar topics
-
» KABE 2012
» Nytt trekkdyr, hva skal man velge?
» Plassering/kobling av batteri og lader Hobby 650 KFU.
» Riks-TV dekoder / kort
» vindu

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Norsk Pinscherklubbs forum :: Valper, omplassering, pass av hund :: Omplassering-
Gå Til: