IndeksIndeks  Norsk PinscherklubbNorsk Pinscherklubb  SøkSøk  Bli MedlemBli Medlem  Logg Inn  

 

 Hjemmealene...

Go down 
AvInnlegg
JkAntall Innlegg : 2
Join date : 03.07.2011
Age : 45

Hjemmealene... Empty
PosteTema: Hjemmealene...   Hjemmealene... EmptyTor Sep 29 2011, 16:46


Vi er et par som kjøpte en unghund på 9 mnd i februar i år. Vi har vært heldig å få en utrolig snill og god hund inn i livet vårt og vi er blitt veldig glad i henne! Vi har begge hatt hunder før og lykken var stor når vi endelig hadde fått hund igjen - sammen:)

Drømmen om livet sammen med den nye hunden vår fikk seg en real knekk ganske så fort, og det er fordi hu ikke takler å være alene. Hu uler/hyler og prøver å åpne dører for å komme etter. jeg forsto fort at det var ting her de tidligere eierene ikke hadde informert oss om, og jeg har hatt hund med seprasjonangst før, så jeg så tidlig likhetstrekk hos hunden vår.

Jeg begynte ta lyd opptak av henne når jeg skjønte og merket på hunden at det var noe gærent, og som jeg fryktet så var det ikke akkurat noe koselig opptak å sitte å høre på. Det var en hund som hadde fullstendig panikk og som ikke brukte mer enn et par minutter før hu begynte å gi lyd. Vi hørte at hu hylte/ulet helt hjerteskjærende og at hun hoppet/slo på døren til buret for å prøve komme seg ut. Vi hadde fått beskjed fra tidligere eier at de hadde henne stengt i bur når de hadde henne alene. Men heldigvis så hadde vi jo opptak som fortalte oss hvordan hu hadde det i et stengt bur, så vi kuttet selvsagt ut å stenge buret...stenge en sånn hund i bur ser jeg på som dyreplageri, så det var ikke akkurat vanskelig å bestemme seg for at sånn skulle hu iallefall slippe ha det her hos oss.
Så nå har hu et eget rom hvor buret står i, men døren til buret stenger vi aldri... det gir henne også mulighet til å strekke litt på beina. Vi har teppe over buret så det er blitt til en liten "hule" og hu er blitt glad i den lille hulen sin og velger ofte å legge seg der for å sove isteden for i sengen som hu har i stuen men den roen der har hun kun når vi er hjemme med henne.

Like etter vi kjøpte henne og når vi ble klar over problemene hun har, kontaktet jeg tidligere eier. Ikke med tanke på oss selv, men med tanke på hunden. Hvordan kan man selge en hund med sånne problemer til to man vet er i jobb??
Jeg sa også at jeg mente at hun trengte et hjem med folk som hadde tid.....masse tid! og at det rett&slett er uansvarlig å bare selge problemet videre til noen de synes virker koselig. Der ble vi bare slått hånden av og fikk bare beskjed om at de aldri kom til å ta henne tilbake og at det bare var oss som var vanskelig. De mente hu bare trengte tid pga omplasseringen... Jeg også skjønner at en hund som blir
omplassert trenger tid på å finne seg til rette osv....men altså alt med måte da....en trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at dette var mer alvorlig enn som så.

Det er gått 8 mnd og vi sliter fremdeles veldig med alenetiden men jeg føler selv at vi gjør det vi kan for henne...vi har: Vi har startet alenehjemme trening helt på nytt...1 minutt...2 minutter osv osv.
Vi har fått hjelp til å sette opp tilvending fra noen som har adferd som spesialfelt.
Passer på at hu ikke er understimulert verken fysisk eller psykisk.
Hu har gått lenge med DAP halsbånd, og har en periode gått på clomicalm men ingenting hjelper:(

Så fort hu skjønner hu er alene så begynner hun å pipe/jamre seg og det går fort over til aat hu hyler/uler og skraper på døren for å prøve komme seg ut. Hører på opptakene at hu sover svært lite....hvis hu i det hele tatt sover...for man kan høre piping så og si hele tiden. Ulingen er ganske intens den også, men hu tar seg en pause fra den nå og da, men aldri spesielt lenge.

Nå er jeg ganske rådvill og vet nesten ikke hva mer jeg kan gjøre for henne, og det er veldig veldig vondt å vite at hun har det sånn når hu er alene....og jeg blir veldig bekymret for hvordan hun egentlig har det og hva det gjør med henne å bli gått fra sånn. Hu er aldri veldig lenge alene... men noe må det jo bli siden vi jobber hver dag. Takk Gud for at vi får den hjelpen vi får...og at hun blir hentet så hu slipper ligge sånn en hel arb. dag.

Det jeg lurer på er hva tenker dere som hennes oppførsel? Og hva sere tenker om at hu velger ofte å legge seg alene på det rommet om kveldene, og ikke minst om natten som vi lukker henne inn der...hvorfor kommer det ikke en lyd da? Jeg er litt usikker på om det er angst eller om hu bare er veldig sta og egen.... at hun tenker" jeg vil ikke være alene mens dere er ute å farter....punktum!"

Jeg er blitt rådet til å prøve bjeffebånd på henne....sånn med sitronduft, jeg er noe skeptisk til det.... noen her som har erfaring?
Ønsker tips og forslag til hva jeg kan prøve som ikke er prøvd...

Mvh JK
Til Toppen Go down
Fly

Fly

Antall Innlegg : 960
Join date : 10.06.2009
Age : 52
Bosted : Halden

Hjemmealene... Empty
PosteTema: Re: Hjemmealene...   Hjemmealene... EmptyFre Sep 30 2011, 02:59

Legg en walkie talkie i rommet hennes og be henne om å slutte med tullet sitt med en gang hun starter.
Til Toppen Go down
http://www.jornsbo.no
Eva
Admin
Eva

Antall Innlegg : 1839
Join date : 10.06.2009
Bosted : Drammen

Hjemmealene... Empty
PosteTema: Re: Hjemmealene...   Hjemmealene... EmptyFre Sep 30 2011, 08:16

Min første pinscher, Tequila, hadde også seprasjonsangst.
Det var ikke i den grad så ille som det deres hund har. Men dog.

Bjeffebånd ville jeg ikke brukt, DAP prøvde jeg også. Men uten noen som helst virkning.

Jeg var så heldig at jeg kunne ha med Tequila overalt der jeg var. På jobb og i stallen.
Men de gangene hun skulle være alene hjemme satte jeg på tv.
Sett opp ett kamera (evt se om h*n er roligst i bur eller løs), vend h*n gradvis til å være alene igjen. Når h*n er stille går du inn og roser masse. (som man gjør med valper)

_________________
Mvh Eva / Kennel Whiquila dog
Til Toppen Go down
http://www.whiquila.com
Maria

Maria

Antall Innlegg : 2693
Join date : 10.06.2009
Bosted : Tromsø

Hjemmealene... Empty
PosteTema: Re: Hjemmealene...   Hjemmealene... EmptyFre Sep 30 2011, 10:00

Huff, stakkars vovsen. sad3 Separasjonsangst må være noe av det verste hunder sliter med av redsler og angst siden det å bli forlatt skjer ofte og i mange timer i forbindelse med jobb, og angsten derfor vedvarer over så lang tid.

Siden dere har hatt en adferdsterapeut til å hjelpe dere har dere sikkert jobbet både med det å redusere hundens tilknytning til dere, desensitisere ting hunden forbinder med å bli forlatt, motbetinge ting hunden forbinder med å bli forlatt samt redusere forskjellen på når dere er hjemme og når dere er tilstede?

I tillegg regner jeg med at atferdsterapeuten ikke er en av de som har anbefalt dere sitronhalsbånd, for det er jo en virkemiddel som man absolutt ikke benytter på hunder med angst og redsler, og heller ikke på hunder forøvrig. Det er heldigvis i strid med lov om dyrevelferd å bruke bjeffehalsbånd på hund. Du kan jo tenke deg selv hvordan det ville vært å bli utsatt for ubehag hver gang du ble redd for noe og ga uttrykk for det. Det hjelper ikke akkurat mot redselen du allerede har å bli utsatt for enda mer ubehag, det blir bare enda verre.

At hun mestrer å være på rommet og går dit frivillig når dere er tilstede i huset har nok sin naturlige årsak i at da er dere i nærheten og hun blir ikke forlatt. Hunder skjønner fort at når man forsvinner ut av utgangsdøra så er man ute av huset og de blir forlatt, mens når man går inn på badet, så er man fortsatt tilstede.
Til Toppen Go down
http://hundpaalvor.blogspot.no/
Julie

Julie

Antall Innlegg : 2315
Join date : 10.06.2009
Age : 38
Bosted : Bodø

Hjemmealene... Empty
PosteTema: Re: Hjemmealene...   Hjemmealene... EmptyFre Sep 30 2011, 11:23

Fly skrev:
Legg en walkie talkie i rommet hennes og be henne om å slutte med tullet sitt med en gang hun starter.

Jeg håper virkelig dette var en spøk?? unsure3
Til Toppen Go down
http://actiontail.com
Fly

Fly

Antall Innlegg : 960
Join date : 10.06.2009
Age : 52
Bosted : Halden

Hjemmealene... Empty
PosteTema: Re: Hjemmealene...   Hjemmealene... EmptySøn Okt 02 2011, 05:49

Julie skrev:
Fly skrev:
Legg en walkie talkie i rommet hennes og be henne om å slutte med tullet sitt med en gang hun starter.

Jeg håper virkelig dette var en spøk?? unsure3WOW at du var typen som heller velger sitronhalsbånd hadde jeg aldri trodd what3 , men men, man lærer så lenge man lever skjønner jeg sad3
Til Toppen Go down
http://www.jornsbo.no
ElinK

ElinK

Antall Innlegg : 2777
Join date : 25.07.2009
Age : 38
Bosted : Oslo

Hjemmealene... Empty
PosteTema: Re: Hjemmealene...   Hjemmealene... EmptySøn Okt 02 2011, 05:56

Vet det er mange her inne som kan gi deg bedre svar enn meg.
Vil bare ønske dere lykke til, synes det er kjempeflott at dere ikke gir opp!
Stå på, ha tålmodighet og tren positivt!

Har dere forresten prøvd annen trening? Som agility, blodspor eller rallylydighet.
Om ikke annet så styrker det kontakten og tilliten mellom hund og eier, og det er deilig å trene på noe annet enn det som er problemet også.

Jeg heier på dere happy6

_________________
N UCH Rattenjäger Quantum of Solace
www.scotogsara.com
Til Toppen Go down
http://www.scotogsara.com
Katharina

Katharina

Antall Innlegg : 199
Join date : 30.04.2010
Bosted : Asker

Hjemmealene... Empty
PosteTema: Re: Hjemmealene...   Hjemmealene... EmptySøn Okt 02 2011, 07:18

NB! Sitronhalsbånd er faktisk forbudt å bruke når man ikke er tilstede! Hunden skal ALLTID overvåkes nøye om den har på seg slike bånd!
Til Toppen Go down
http://www.lisienta.com
Linn
Admin
Linn

Antall Innlegg : 3571
Join date : 10.06.2009
Bosted : Akershus

Hjemmealene... Empty
PosteTema: Re: Hjemmealene...   Hjemmealene... EmptySøn Okt 02 2011, 08:11

Fly skrev:
Julie skrev:
Fly skrev:
Legg en walkie talkie i rommet hennes og be henne om å slutte med tullet sitt med en gang hun starter.

Jeg håper virkelig dette var en spøk?? unsure3

WOW at du var typen som heller velger sitronhalsbånd hadde jeg aldri trodd what3 , men men, man lærer så lenge man lever skjønner jeg sad3

Tror nok heller Julie ikke ville brukt noen av delene wink3 Altså ikke sitronhalsbånd eller walkie talkie.

Sitronhalsbånd er skikkelig fyfy i mine øyne. Jeg syns det er å plage hunden. Samtidig vil det forverre situasjonen for en redd hund.

I og med at hunden er redd for å være alene, vil det heller ikke hjelpe å be henne slutte med tullet sitt, siden det ikke er "tull" i den forstand. Reaksjonen som kommer er et uttrykk for den fortvilelsen og panikken som kommer og ikke for å være vrang.

Generelt vil jeg si at det er svært sjelden (for ikke å si aldri) at en hund gjør noe for å være vanskelig. Det er noe litt voksne mennesker driver med, haha happy4 Når vi er gamle nok til å skjønne hva det er biggrin Tenåringer kan være flinke til å være vrange, men ikke alltid med vilje cool3

Hmmm... I digress....

_________________
Linn
Xitamiz Qonztantin & Xitamiz Qwintuz

Hjemmealene... Bv01153 "Valpen flytter hjemmefra", Huldra forlag 2011!
Til Toppen Go down
http://www.amor-siempre.com
Julie

Julie

Antall Innlegg : 2315
Join date : 10.06.2009
Age : 38
Bosted : Bodø

Hjemmealene... Empty
PosteTema: Re: Hjemmealene...   Hjemmealene... EmptySøn Okt 02 2011, 09:23

Fly skrev:
Julie skrev:
Fly skrev:
Legg en walkie talkie i rommet hennes og be henne om å slutte med tullet sitt med en gang hun starter.

Jeg håper virkelig dette var en spøk?? unsure3WOW at du var typen som heller velger sitronhalsbånd hadde jeg aldri trodd what3 , men men, man lærer så lenge man lever skjønner jeg sad3

Hæ?
Jeg tror de fleste har fått med seg at jeg ikke er sitronhalsbånd-typen. cool Men hvor kom det fra?

happy4 Nå skjønner jeg ingenting.. laughs
Til Toppen Go down
http://actiontail.com
Fly

Fly

Antall Innlegg : 960
Join date : 10.06.2009
Age : 52
Bosted : Halden

Hjemmealene... Empty
PosteTema: Re: Hjemmealene...   Hjemmealene... EmptySøn Okt 02 2011, 09:48

Julie skrev:
Fly skrev:
Julie skrev:
Fly skrev:
Legg en walkie talkie i rommet hennes og be henne om å slutte med tullet sitt med en gang hun starter.

Jeg håper virkelig dette var en spøk?? unsure3WOW at du var typen som heller velger sitronhalsbånd hadde jeg aldri trodd what3 , men men, man lærer så lenge man lever skjønner jeg sad3

Hæ?
Jeg tror de fleste har fått med seg at jeg ikke er sitronhalsbånd-typen. cool Men hvor kom det fra?

happy4 Nå skjønner jeg ingenting.. laughs


Ikke jeg heller confused3 what3 unsure3
Til Toppen Go down
http://www.jornsbo.no
Julie

Julie

Antall Innlegg : 2315
Join date : 10.06.2009
Age : 38
Bosted : Bodø

Hjemmealene... Empty
PosteTema: Re: Hjemmealene...   Hjemmealene... EmptySøn Okt 02 2011, 10:06

happy4

Hmm.. nei, men da lar vi den kanskje bare ligge.. Hvis ikke du selv vet hva du mener, så er det vanskelig for meg å skjønne..
Jeg forstår ikke hvor mine meninger om sitronhalsbåndet kom fra.. For det er vel bare jeg som kan vite og ytre mine egne meninger.
Det syns jeg ikke er noen andre sin jobb..

Jeg lurte på om det du skrev var en spøk, for jeg syns det hørtes litt rart ut at man skal kunne kurere angst hos et individ ved å be dem om å slutte med tullet sitt via en walkie talkie..

Ikke meningen å være vanskelig eller noe.. jeg bare lurte.. happy3
Til Toppen Go down
http://actiontail.com
Fly

Fly

Antall Innlegg : 960
Join date : 10.06.2009
Age : 52
Bosted : Halden

Hjemmealene... Empty
PosteTema: Re: Hjemmealene...   Hjemmealene... EmptySøn Okt 02 2011, 10:21

Men jeg skjønner at jeg må moderere språket mitt for sarte sjeler som misoppfatter litt happy6

Kjøp en walkie talkie og prat til hunden slik denne mamman gjør til barnet sitt https://www.youtube.com/watch?v=QEds9_NFWHA

Eller syng for henne slik denne karen gjør for valpene sine https://www.youtube.com/watch?v=jCnAjel02lM

Begge tingene kan man gjøre over en walkie talkie. Og begge videoene viser to personer med samme hennsikt, å få roet ned et annet individ. Eller på godt norsk, få slutt på tullet happy6
Til Toppen Go down
http://www.jornsbo.no
Fly

Fly

Antall Innlegg : 960
Join date : 10.06.2009
Age : 52
Bosted : Halden

Hjemmealene... Empty
PosteTema: Re: Hjemmealene...   Hjemmealene... EmptySøn Okt 02 2011, 10:24

Julie skrev:
happy4

Hmm.. nei, men da lar vi den kanskje bare ligge.. Hvis ikke du selv vet hva du mener, så er det vanskelig for meg å skjønne..
Jeg forstår ikke hvor mine meninger om sitronhalsbåndet kom fra.. For det er vel bare jeg som kan vite og ytre mine egne meninger.
Det syns jeg ikke er noen andre sin jobb..

Jeg lurte på om det du skrev var en spøk, for jeg syns det hørtes litt rart ut at man skal kunne kurere angst hos et individ ved å be dem om å slutte med tullet sitt via en walkie talkie..

Ikke meningen å være vanskelig eller noe.. jeg bare lurte.. happy3

Selvfølgelig er det lov til å lure, er jo derfor vi kan spørre om ting, og jeg spøker veldig skjeldent, i alle fall ikke om slikt som har med dyrs angst og lidelser å gjøre happy6
Til Toppen Go down
http://www.jornsbo.no
Julie

Julie

Antall Innlegg : 2315
Join date : 10.06.2009
Age : 38
Bosted : Bodø

Hjemmealene... Empty
PosteTema: Re: Hjemmealene...   Hjemmealene... EmptySøn Okt 02 2011, 10:27

Fly skrev:
Men jeg skjønner at jeg må moderere språket mitt for sarte sjeler som misoppfatter litt happy6

Kjøp en walkie talkie og prat til hunden slik denne mamman gjør til barnet sitt https://www.youtube.com/watch?v=QEds9_NFWHA

Eller syng for henne slik denne karen gjør for valpene sine https://www.youtube.com/watch?v=jCnAjel02lM

Begge tingene kan man gjøre over en walkie talkie. Og begge videoene viser to personer med samme hennsikt, å få roet ned et annet individ. Eller på godt norsk, få slutt på tullet happy6

Jeg misoppfattet ja, men noen sart sjel er jeg ikke. biggrin

Mulig det er jeg som er litt treig, men jeg skjønte ikke at det var dette du mente med den setningen du skrev tidligere.
Men da skjønner jeg! biggrin
Til Toppen Go down
http://actiontail.com
Julie

Julie

Antall Innlegg : 2315
Join date : 10.06.2009
Age : 38
Bosted : Bodø

Hjemmealene... Empty
PosteTema: Re: Hjemmealene...   Hjemmealene... EmptySøn Okt 02 2011, 10:29

Fly skrev:
Julie skrev:
happy4

Hmm.. nei, men da lar vi den kanskje bare ligge.. Hvis ikke du selv vet hva du mener, så er det vanskelig for meg å skjønne..
Jeg forstår ikke hvor mine meninger om sitronhalsbåndet kom fra.. For det er vel bare jeg som kan vite og ytre mine egne meninger.
Det syns jeg ikke er noen andre sin jobb..

Jeg lurte på om det du skrev var en spøk, for jeg syns det hørtes litt rart ut at man skal kunne kurere angst hos et individ ved å be dem om å slutte med tullet sitt via en walkie talkie..

Ikke meningen å være vanskelig eller noe.. jeg bare lurte.. happy3

Selvfølgelig er det lov til å lure, er jo derfor vi kan spørre om ting, og jeg spøker veldig skjeldent, i alle fall ikke om slikt som har med dyrs angst og lidelser å gjøre happy6

Det var derfor jeg spurte, men fikk bare et svar om mine meninger om sitronhalsbånd laughs
Til Toppen Go down
http://actiontail.com
Julie

Julie

Antall Innlegg : 2315
Join date : 10.06.2009
Age : 38
Bosted : Bodø

Hjemmealene... Empty
PosteTema: Re: Hjemmealene...   Hjemmealene... EmptySøn Okt 02 2011, 10:31

Men dette er nok ikke så mye hjelp for trådstarter, så moderator kan gjerne slette unna det som ikke er relevant for min del. biggrin
Til Toppen Go down
http://actiontail.com
Fly

Fly

Antall Innlegg : 960
Join date : 10.06.2009
Age : 52
Bosted : Halden

Hjemmealene... Empty
PosteTema: Re: Hjemmealene...   Hjemmealene... EmptySøn Okt 02 2011, 10:43

Ja en walkie talkie er helt genialt å benytte seg av, da kan man få snakket hunden ned, og skryte når man hører den roer seg. Og når man ikke lengre trenger å benytten den i trening, så pakker man den inn i en fin eske og gir den bort i gave til en ung gutt i familien. happy5
Til Toppen Go down
http://www.jornsbo.no
JkAntall Innlegg : 2
Join date : 03.07.2011
Age : 45

Hjemmealene... Empty
PosteTema: Re: Hjemmealene...   Hjemmealene... EmptyMan Okt 03 2011, 08:08


Takk for svar alle sammen...
Som jeg trodde og tenkte selv så skjønner jeg også på dere at bjeffebånd ikke er noen løsning for en hund med hennes problemer. Tipset om Walkie talkie tar jeg også med en klype salt, jeg tror ikke det er mye vitenskap og erfaring med det svaret.

Det vi har jobbet med er at hu ikke skal "ta ting" som hu forbinder med at vi skal gå fra henne,så panikken ikke skal ta henne så fort vi f.eks tar etter nøkler...tar på sko osv osv. og vi trener lydighet med henne og har litt leker som hu må bruke hode så jeg tror ikke hu er understimulert sånn sett. Samme med det fysiske, jeg synes hu får godt med turer.. dagen starter med en tur på 15 minutter, etter noen timer får hun en tur på 1,5 - 2 timer og på kvelden en god halvtime, da får hu ofte være litt løs også.

Når jeg jobber dagtid å går fra henne om morgenen, så tar det lenger tid før hun "tar av" enn når jeg jobber senere og må gå fra henne fra rundt 12:30. Det virker som det er mer "greit" å bli gått fra når hu fremdeles er litt morgen trøtt, eller hva jeg skal kalle det. For om morgenen kan jeg høre at det starter med at hu piper litt, men at det gir seg og hun sovner igjen(høres det ut som iallefall), men når hun våkner til etter 1 -1,5 time, så begynner pipingen igjen og da øket og øker hun på til det er over til å ule. Etter det sover hun ikke stort, jeg tror ikke hun sover i det hele tatt faktisk. Men hun uler som sagt ikke hele tiden.... hu ligger å piper/jamrer seg leenge, og så er det som hun tenker" men f**n er det ingen som hører meg da??" og da uler hun. Når hun har ulet en stund virker det som hun gir litt opp, men da er det tilbake til å pipe, og etter en stund med piping så er det nytt forsøk på å ule, og sånn holder hun det gående...

Når vi forsto hvordan problemer vi hadde fått på kjøpet, så var det ikke så vanskelig å skjønne at vi måtte bare smøre oss med tålmodighet og tenke positivt. Det første vi tenkte var at hu trengte godt med tid for å bli trygg i det nye hjemmet sitt, så hun fikk 3 uker som hun ikke var alene i det hele tatt. Da ble hun hentet av mine svigerforeldre når vi skulle på jobb. Når hun hadde fått tid på å bli trygg begynte vi så smått å trene alene med henne, men det var ting vi gjore på fritiden vår, og så fort vi var på jobb så hadde vi noen som kunne passe på henne. Så vi har trenet alene hjemme fra start og begynt minutt for minutt...
Status i dag er at det går någenlunde greit den første timen, men lenger enn det klarer vi ikke få henne... dessverre:(. Og hva er en time av en dag på jobben....ingenting.

Vi er som sagt blitt utrolig glad i henne og ønsker virkelig ikke å gi henne opp... og bortsett fra dette her så er hun god som gull og ALT vi ønsker oss i en hund. Men jeg har det ikke godt selv heller når hu er alene, jeg klarer ikke koble av og tenker konstant på at hu er alene og undres på hvordan hun har det:(
Jeg vil understreke at hun er IKKE alene en hel arb dag, men noen timer de dagene vi jobber må det jo bli, og vi kan ikke gi opp at hun skal takle å være alene heller. For sånn det er nå så er vi veldig avhengig av hjelp fra andre... for jobbe må vi jo, og hvor lenge våre hjelpere gidder dette har vi jo ingen garanti for.

Når vi kommer hjem når hun har vært alene, så er hun veldig veldig glad, men hun virker ikke overstresset...det er ikke så hu peser og er veldig stresset. Og siden vi ikke viser henne at det er veldig godt for oss også at hun ikke skal være alene lenger, så lander hun ganske fort.

Det som bekymrer meg mest med dette er...hvor ille er det at hun står sånn alene? jeg lurer så på hvor ille tror hun dette er i hode sitt, men det får jeg vel aldri svar på. Dørene hun har ødelagt med kløremerker kan byttes og veggene kan males....men er det forsvarlig at hun må stå sånn?? Jeg vil ikke være med på noe som ikke er forsvarlig... og det er for hennes del og ikke min egen.


Til Toppen Go down
Maria

Maria

Antall Innlegg : 2693
Join date : 10.06.2009
Bosted : Tromsø

Hjemmealene... Empty
PosteTema: Re: Hjemmealene...   Hjemmealene... EmptyMan Okt 03 2011, 10:54

Hvordan går det å ha henne i bil? kan dere bruke det slik at dere ikke går over 1 time som er det hun mestrer per i dag? Da kan dere trene slik at dere øker i det tempoet hun mestrer. Så lenge dere daglig har henne alene over det hun takler å være alene, så kommer dere ingen vei.

Evt. har dere noen som kan passe henne, mulighet til å overlappe hverandre i forhold til jobb, ta henne med osv?
Til Toppen Go down
http://hundpaalvor.blogspot.no/
Sponsored content
Hjemmealene... Empty
PosteTema: Re: Hjemmealene...   Hjemmealene... Empty

Til Toppen Go down
 
Hjemmealene...
Til Toppen 
Side 1 av 1

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Norsk Pinscherklubbs forum :: Om hund :: Atferd & trening-
Gå Til: